Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Майдані у Києві залишаються мітингувальники і "Беркут"

П'ятниця, 19 липня 2013, 12:25

На Майдані Незалежності у Києві досі перебувають бійці спецпідрозділу "Беркут", хоча мітингувальників там майже не залишилось.

Як повідомляє "5 канал", кілька десятків учасників безстрокової акції перемістились на інший бік майдану.

Водночас на площі з'явилися працівники комунальних служб, які почали інтенсивно лагодити плитку. Кажуть: ремонт плановий і з акцією протесту ніяк не пов'язаний.

Тим часом учасники "врадіївської ходи", які знову збираються на Майдані Незалежності, плану проводити роз'яснювальну роботу серед громадян.

Кажуть, встановлювати намети вони поки не планують, але акція перетворилася на безстрокову.

Координатор ходи Василь Любарець заявив: "Наші плани – це те, що ми заявили, вірніше подали повідомлення про безстрокову акцію з 23-ої години вчора, і акція продовжується, вона переходить з віртуального стану в реальний".

Учасники акції закликають громадян приєднуватися до акції: "Не при кухнях сидіть, не балакайте про те, що "Регіони" погані, а виходьте, підтримуйте. І тоді вашим дітям і вашим внукам буде добре, інакше не буде".

За повідомленням УНІАНу, станом на 10:15 на майдані перебували близько 30 осіб, які очікували на рішення Шевченківського райсуду столиці щодо затриманих напередодні учасників акції.

Частину затриманих уже відпустили, виписавши штраф за хуліганські дії чи перехід вулиці у забороненому місці.

Учасники Врадіївської ходи наголосили, що дозвіл на проведення безстрокової акції протесту в них є, і вони не розуміють, з яких причин спецпідрозділ "Беркут" намагався їх вигнати з Майдану Незалежності.

Також учасники акції розповіли, що у четвер ввечері до них хотіли приєднатися представники низки політичних сил, але після прохання зняти партійну символіку - пішли.

Мітингувальники не збираються залишати Майдан Незалежності і розраховують на підтримку з боку громади.

На майдані встановлено два автозаки, один з яких облаштовано відеокамерою, що постійно знімає учасників Врадіївської ходи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування