Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров і Кº на 55% виконали міжнародні зобов’язання з відкритості

П'ятниця, 19 липня 2013, 16:08

Ініціатива "Партнерство Відкритий Уряд", прийнята Україною рік тому, станом на 15 липня виконана на 55%.

За оцінкою коаліції з 9 громадських організацій зі впровадження цієї ініціативи в Україні, це – "досить високий показник", повідомляє "Transparency International - Україна".

На підсумковій прес-конференції "Чи став український уряд відкритішим за рік?" громадські експерти доповіли, що заплановані заходи влада виконала наполовину, хоча деякі з них так і залишилися нереалізованими: більшість розпочато та виконується, а терміни збігли.

На даний час повністю виконано 2 з них: ухвалення закону "Про благодійну діяльність та благодійні організації" (набув чинності 3.02.2013) та опрацювання МЗС закордонного досвіду взаємодії державних органів з інститутами громадянського суспільства, залучення громадськості до формування та реалізації державної політики, протидії корупції, впровадження електронного урядування. 

Ініціативу Партнерство Відкритий Уряд українська влада виконала на 55%
Ініціативу "Партнерство Відкритий Уряд" українська влада виконала на 55%

 Рівень виконання заходів по розділах такий: залучення громадянського суспільства до державної політики – 55%; забезпечення доступу до публічної інформації – 38%;  запобігання та протидія корупції – 64%; сприяння ефективному управлінню через вдосконалення адміністративних послуг – 55%; впровадження технологій електронного врядування – 66%.

Аби збільшити зображення, клікніть на картинку 

"Показник в 55% є досить позитивним, адже План дій розраховано на 2 роки", - сказав виконавчий директор Transparency International Україна Олексій Хмара.

"Враховуючи, що за перший рік виконано половину із запланованого, маємо надію, що наступного року План буде виконано повністю і уряд України стане набагато відкритішим, ніж він є тепер", - додав він.

Формат ініціативи передбачає, що держава бере на себе чіткі зобов’язання  по зазначених пріоритетах.

Уряд раз на рік оцінює успішність імплементації міжнародної ініціативи, громадськість готує альтернативний звіт.

Обидва звіти щороку презентуються на глобальному рівні, де вирішується доля продовження ініціативи "Партнерство Відкритий Уряд" у кожній країні. Цьогорічні звіти будуть представлені в Лондоні восени.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...