Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Поліція Британії затримала українців, підозрюваних у скоєнні вибухів

П'ятниця, 19 липня 2013, 18:06

Правоохоронні органи Великобританії затримали за підозрою у скоєнні або причетності до скоєння вибухів біля мечетей у Великобританії двох українців.

Про це йдеться в прес-релізі, оприлюдненому на офіційному сайті поліції Вест-Мідленду.

"Двоє українських чоловіків віком 22 і 25 років, яких заарештували минулої ночі в рамках розслідування вибухів біля мечетей у містах Тіптон і Уолсолл, залишаються під арештом", - сказано в повідомленні.

Молодиків заарештували за підозрою у скоєнні, підготовці або підбурюванні терористичного акту.

Водночас на сайті видання "Дейлі Мейл" зазначається, що заарештовані - українські студенти, які перебувають на стажуванні у Великобританії.

Зовнішньополітичне відомство України перевіряє інформацію про те, що у Великобританії затримано вихідців з України.

"Міністерство закордонних справ України перевіряє інформацію про нібито причетність вихідців з України до вибуху біля мечетей у Великобританії", - повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

За інформацією низки західних ЗМІ, влада Великобританії кваліфікувала як теракт вибухи біля мечетей у Типтон і Уолсоллі, які сталися 12 липня. Тоді ніхто не постраждав. Розслідуючи вибухи, поліція отримала повідомлення про можливе замінування мечеті в Вулверхемптоні. У самій мечеті нічого не знайшли, але залишки вибухівки були виявлені поблизу.

За підозрою в організації вибухів затримали двоє вихідців зі Східної Європи.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування