У Азовському морі шукають українців, баркас яких зіштовхнувся з катером росіян

П'ятниця, 19 липня 2013, 20:48

Тривають пошуки двох українців, зниклих безвісти в Азовському морі після зіткнення їхнього баркаса і катера берегової охорони прикордонної служби Росії.

Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ України.

"Російська сторона вживає рятувальних заходів із пошуку зниклих безвісти. Задіяні судна, гелікоптер, водолази. У районі пошуку перебуває наш генеральний консул", - розповів директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс у п'ятницю.

"За фактом дій російських прикордонників слідчий комітет із Південного федерального округу порушив кримінальну справу. Відповідно, кримінальну справу порушила й українська сторона. Тобто, розслідування триває як у Росії, так і в Україні", - наголосив він.

Розповідаючи про репатріацію тіл двох українців, загиблих після зіткнення, Перебийніс зазначив, що їх привезуть на батьківщину після ідентифікації.

"Для цього необхідна присутність родичів для проведення аналізу ДНК, мати одного із загиблих вже прибула", - зазначив він.

Українець, врятований після інциденту, після операції, як і раніше, перебуває в реанімації райлікарні Єйська.

"Російська сторона взяла на себе витрати, пов'язані з лікуванням. Наразі питання про його доправлення до України є передчасним, за інформацією лікарів, лікування вимагає певного часу, але його життю нічого не загрожує", - додав Перебийніс.

Як відомо, 17 липня близько 18.00 в Азовському морі в районі російського селища Воронцовка відбулося зіткнення українського баркаса і катеру берегової охорони прикордонної служби Росії.

Рибальське судно перекинулося, у результаті чого загинули двоє українців, ще двоє зникли безвісти, одного вдалося врятувати.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...