Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада таємно обирає трьох членів ВРЮ

Вівторок, 2 липня 2013, 17:55

Комітет Верховної Ради з питань верховенства права та правосуддя підтримав кандидатури всіх п’яти членів Вищої ради юстиції.

Про це повідомив глава підкомітету Комітету з питань верховенства права та правосуддя Вадим Колесніченко із трибуни парламенту.

Він розповів, що комітет розглянув кандидатури на призначення членом Вищої ради юстиції Володимира Колесніченка, Віталія Кузьмішина та діючого міністра юстицій Олександра Лавриновича.

Також були обговорені кандидатури від опозиції - Сергія Власенка і Олега Махніцького.

"Комітет розглянув запропоновані кандидатури і дійшов висновку, що вони всі відповідають вимогам закону України "Про Вищу раду юстиції". І рекомендує Верховній Раді визначитися таємним голосуванням щодо трьох членів ВРЮ, шляхом подачі бюлетенів", - заявив Колесніченко.

При цьому він додав, що відповідно до закону "два із трьох, призначених парламентом членів ВРЮ, мають бути професійними суддями".

Депутат уточнив, що із п'яти кандидатів на посаду, два є діючими суддями - Колесніченко і Кузьмішин.

При цьому під час обговорення кандидатур у сесійному залі депутат від "Батьківщини" Павло Петренко заявив, що Лавриновича не можна розглядати, як претендента на цю посаду.

"Не можна діючого члена ВРЮ призначати на посаду члена ради юстиції. Спочатку його треба звільнити із посади міністра юстиції", - уточнив він.

Як відомо, кандидати призначаються методом таємного голосування депутатів Верховної Ради.

Глава лічильної комісії, депутат від Партії регіонів Володимир Олійник із парламентської трибуни розповів, що голосування буде проходити "із 18:30 до 19:30 години",

"Бюлетень буде видаватися на столах реєстрації тільки після пред'явлення посвідчення народного депутата України", - зазначив він.

"Голосувати треба за трьох кандидатів. Якщо підтримаєте чотирьох, то це буде вже проблемою для визначення бюлетеня дійсним", - пояснив Олійник.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування