Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Начальник київської міліції: політики спекулюють на Врадіївці

Субота, 20 липня 2013, 10:59

Проводячи акції проти свавілля міліції, опозиційні політики спекулюють на "Врадіївських подіях" і дискредитують владу в очах населення.

Таку думку висловив начальник ГУМВС України в Києві Валерій Коряк в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Акції - це далеко не найкращі. На цьому просто вміло спекулюють політики. Опозиція використовує події, що відбулися у Врадіївці, щоб дискредитувати нинішню владу в очах населення", - сказав Коряк.

Він висловив жаль, що політики, які мають відношення до організації акцій, переслідують саме мету дискредитації.

"Проводили вони людей з Врадіївки і кинули тут, у Києві. Де ті, хто йшли з ними? Де ці політики? Кинули людей напризволяще на Майдані! А вони стоять, бідні... ми їм запропонували: давайте йдіть у готель, ночуйте в готелі... Хоча вони нас лають, але ми не можемо їх кинути", - розповів Коряк.

Начальник столичної міліції звернувся до політиків, громадськості та журналістів з проханням не нагнітати ситуацію.

"Зручно сказати, що все погано через те, що таке трапилося у Врадіївці. Ми самі засуджуємо і розуміємо, що такого не повинно бути, але, скільки існує міліція, періодично виникають якісь нехороші речі. Може, не подібні цій події, але таке є. Неможливо зробити всіх міліціонерів олов'яними солдатиками. Міліція не ворог, міліція - помічник, хоч і з наявними недоліками. Ми над собою працюємо і намагаємося підтримувати конструктивні відносини з населенням", - підсумував Коряк.

Він також вважає, що міліція зможе повернути позитивний імідж щоденною роботою з населенням, розкриттям злочинів і тим, що не піддаватиметься на провокації.

Коряк підкреслив, що тотальна переатестація міліціонерів не вирішить проблему. "Він же (міліціонер з Врадіївки Миколаївської області, підозрюваний в зґвалтуванні місцевої жительки Ірини Крашкової) скоїв цей злочин не тому, що погано знав нормативну базу. Переатестація, насамперед, передбачає перевірку професійного рівня міліціонера, наскільки він знає свою роботу. А морально-етичні якості людини ніяка переатестація не покаже", - зазначив керівник столичного главку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...