Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Начальник міліції Києва думає, що справу за побиття активістки на ринку закриють

Субота, 20 липня 2013, 15:30

Начальник ГУМВС України в Києві Валерій Коряк вважає, що розслідування щодо співробітника Святошинського райвідділу, який нібито вдарив студентку, буде припинено за відсутністю складу злочину.

Про це він заявив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується співробітника Святошинського райуправління - прокуратура проводить досудове слідство, і, остаточно вивчивши всі обставини події, дасть юридичну оцінку: чи буде направлено провадження до суду або припинено розслідування за відсутністю складу злочину. А я більше схильний вважати, що друге, тому що немає наслідків, немає тілесних ушкоджень", - сказав Коряк.

Разом з тим, керівник столичної міліції допускає, що між міліціонером і дівчиною був конфлікт.

"Я допускаю, що між ними був конфлікт. Я навіть допускаю, що, можливо, був поштовх, але тілесних ушкоджень не нанесено, тобто, наслідків немає", - пояснив Коряк.

Він нагадав, що за даним фактом міліція проводить службову перевірку, а прокуратура розслідує кримінальне провадження, і про остаточні висновки щодо винності або невинності міліціонера говорити ще рано.

"Таких речей допускати не можна. Я жодну сторону не виправдовую. Прокуратура дасть юридичну оцінку, ми - дисциплінарну. Треба карати за таке. Нам конфлікти і загострення не потрібні, однозначно", - підсумував начальник міліції Києва.

Як повідомлялося, 12 липня на столичному ринку "Шлях" співробітник міліції застосував фізичну силу щодо дівчини, активістки КУПР, нібито через те, що вона зробила міліціонеру зауваження говорити українською мовою. Про побиття заявила сама потерпіла.

Прокуратура розслідує кримінальну виробництво за даним фактом за ч.2 ст. 365 Кримінального кодексу (перевищення влади або службових повноважень).

У цей же день близько сотні людей - підприємці ринку, представники громадських і політичних організацій - прийшли штурмувати Святошинський райвідділ міліції.

У МВС стверджують, що окремі мітингувальники із застосуванням фізичної сили намагалися проникнути на територію райуправління, пошкодили декілька секцій металевого паркану. Також учасники акції застосували сльозогінний газ проти правоохоронців, в результаті чого 11 співробітників Святошинського райуправління отримали тілесні ушкодження, їх госпіталізували.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування