Мер Львова вважає напад на себе замовним

Неділя, 21 липня 2013, 21:44

Мер Львова Андрій Садовий допускає, що напад на нього міг бути замовним.

Про це він сказав в інтерв’ю "Німецькій хвилі" у неділю.

"Просто голова на вістрі подій, а в когось здають нерви. Якщо на мене так хтось хоче тиснути, то він глибоко помиляється", - зазначив Садовий.

Разом з тим міський голова не захотів говорити про можливих замовників, посилаючись на слідчі дії.

Він розповів, що вже у неділю вранці мав у райвідділі очну ставка з чоловіком, якого затримали при спробі напасти на нього.

"Молодик не відповідає на жодні запитання, не дає жодних свідчень, посилаючись на 63 ст. Конституції. Веде себе спокійно і впевнено", - сказав Садовий.

"Він очікував, він знав, що голова ще в Ратуші. А коли його схопили й привезли до райвідділку, то одразу з’явився адвокат. Це цілеспрямоване нанесення шкоди, в його діях я не побачив жодної неадекватності чи ознак афекту", - додав мер Львова.

Незважаючи на інцидент, Садовий запевняє, що не матиме охорони й надалі. "Я її не мав і мати не буду. Львів завжди був і є безпечним містом", - переконаний він.

Як повідомлялося, у суботу ввечері 32-річний львів’янин скоїв два напади на міського голову і одразу після другого був затриманий міліцією.

Кримінальне провадження розслідується за ст. 350 ч. 2 КК України (Умисне нанесення побоїв або заподіяння легкого чи середньої тяжкості тілесного ушкодження службовій особі або громадянинові, який виконує громадський обов'язок, у зв'язку з їхньою службовою чи громадською діяльністю, а також вчинення таких дій щодо їх близьких).

Такі дії караються обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування