Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція зареєструвала ще одну постанову про вибори в Києві

Понеділок, 22 липня 2013, 12:30

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови "Про призначення позачергових виборів Київського міського голови та депутатів Київської міської ради" від опозиції.

Про це повідомляє УНІАН.

Автором проекту є депутат Володимир Яворівський, фракція "Батьківщина".

Третя сесія Верховної Ради сьомого скликання розпочнеться 3 вересня, тож даний проект постанови не може бути ухвалений раніше цієї дати.

Проект не передбачає конкретної дати виборів, але пропонує проведення виборів через 60 днів від дня опублікування постанови в разі її ухвалення.

Таким чином, в разі підтримки парламентом цього документа, вибори можуть бути проведені не раніше, ніж у листопаді 2013 року.

Як відомо, Конституційний Суд постановив, що вибори в Києві мабуть відбутися в жовтні 2015 року, одночасно з іншими черговими місцевими виборами в Україні.

Раніше депутати від фракції "Батьківщина" та УДАР пропонували парламенту призначити позачергові вибори мера Києва і депутатів Київської міської ради на 27 жовтня 2013 року (проект постанови № 2175а).

У свою чергу ПР спочатку хотіли провести вибори влітку, потім депутат від Партії регіонів Інна Богословська заявила, що її фракція пропонуватиме провести вибори в Києві у вересні 2013 року. Тепер у ПР заговорили про проведення виборів під Новий рік.

Опозиція наголошує, що з 2 червня Київрада є нелегітимною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування