Попов обіцяє зайнятися виборами на "найближчому засіданні Київради"

Понеділок, 22 липня 2013, 14:57

На найближчому засіданні Київради депутати приймуть звернення до Верховної Ради з приводу виборів у Києві.

Про це повідомив голова КМДА Олександр Попов у понеділок у ході зустрічі з представниками профспілок бюджетних організацій міста, передає ЛІГАБізнесІнформ.

Попов нагадав, що у п'ятницю пройшли консультації з представниками політичних сил, які блокують роботу Київради. У вівторок, за його словами, будуть проведені консультації з керівниками фракцій Київради, на яких, зокрема, планується обговорити ситуацію з виборами в Києві.

"Київрада повинна відреагувати на ситуацію, що склалася, тому на найближчому засіданні міськради може бути підготовлено та направлено до Верховної Ради відповідне звернення щодо позиції місцевої влади з цього питання", - сказав він.

Попов також підкреслив, що Київ може залишитися без бюджету на 2014-й рік, якщо робота Київради не буде розблокована, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, навіть якщо Верховна Рада ухвалить рішення про проведення позачергових виборів депутатів Київради, то вони зможуть відбутися не раніше грудня 2013 року. "Ми будемо мати процес підготовки до 2014 року і не можемо обійтися без нормальної роботи Київради", - сказав голова КМДА.

Попов також закликав профспілкові організації провести спільну нараду або громадські слухання з представниками політичних сил. Він висловив думку, що профспілки можуть своєрідним "третейським судом" між політиками та міською владою.

Профспілкові лідери висловили готовність провести такі слухання орієнтовно в четвер. При цьому вони висловили готовність перейти до "більш дієвих форм боротьби", якщо ситуація в Києві не вирішиться.

У той же час, джерело в КМДА повідомило УНІАН, що Попов скасував зустріч з лідерами опозиційних фракцій - Арсенієм Яценюком, Віталієм Кличком і Олегом Тягнибоком - і замість цього вирішив обговорити ситуацію, що склалася з профспілками бюджетників Києва, на яких, в першу чергу, відбився зрив сесії Київради 11 липня.

"Олександр Павлович у п'ятницю зустрічався з народними депутатами, які були обрані до київських мажоритарних округах. Вони досягли згоди з декількох ключових питань, зокрема, щодо необхідності проведення виборів у Києві. Але не з головного. Опозиційні депутати заявили, що продовжуватимуть блокувати роботу Київради. Тому Попов вирішив провести широкі громадські слухання з трудовими колективами, щоб уникнути соціальної напруги, а потім вже зустрітися з лідерами опозиційних фракцій", - повідомляє джерело.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування