У Британії нарешті підтвердили українське громадянство затриманих за вибухи

Понеділок, 22 липня 2013, 17:13

Посольство України у Великій Британії підтвердило інформацію, що двоє затриманих за підозрою у до скоєння терактів та вбивства – українці.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

Один із затриманих громадян України був звільнений без висунення будь-яких звинувачень. Розслідування щодо причетності до інкримінованих злочинів іншого підозрюваного триває.

Як повідомляє відомство, британською стороною забезпечено дотримання прав затриманого, зокрема надано адвоката, перекладача та можливість користуватися медичним обслуговуванням.

Як відомо, у МЗС від 18 липня до цього часу не могли підтвердити особи і громадянство затриманих.

19 липня на офіційному сайті поліції Вест-Мідленду була оприлюднена інформація про арешт 2-х українських студентів з Харкова і Дніпропетровська у віці 22 і 25 років. Згідно з інформацією, вони були затримані в рамках розслідування вибухів біля мечетей у містах Тіптон і Уолсолл.

Пізніше з'явилася інформація про те, що арешт одного з затриманих, крім справи про вибухи, пов'язаний ще і з вбивством пенсіонера в Бірмінгемі.

Другого затриманого, за інформацією ЗМІ, після допиту відпустили.

У червні при вибухах біля мечетей у Тіптон і Уолсоллі ніхто не постраждав, проте розслідуючи вибухи, поліція отримала повідомлення про можливе замінування мечеті в Вулверхемптоні. У самій мечеті нічого не знайшли, але залишки вибухівки були виявлені поблизу.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування