Захист Тимошенко вже підготував скаргу до Євросуду щодо лікування

Понеділок, 22 липня 2013, 23:22

Захист екс-прем'єра Юлії Тимошенко підготував скаргу до Європейського суду з прав людини у зв'язку з тим, що питання про операцію екс-прем'єра досі не вирішене.

Про це заявив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

"Скарга вже готова. Ця заява в рамках великої скарги. Ми просимо згідно з правилом 39 Регламенту Європейського суду забезпечити належне медичне лікування Юлії Володимирівни... Ми будемо вживати всі встановлені чинним законодавством заходи для того, щоб домогтися справедливості у цій справі", - розповів він.

За його словами, дата подачі заяви до ЄСПЛ буде визначена найближчим часом.

Власенко нагадав, що ЄСПЛ вже застосовував правило 39 Регламенту щодо Тимошенко в березні 2012 року, вказавши уряду України на необхідність забезпечення медичного лікування екс-прем'єра в належному лікарському середовищі.

У результаті цього в травні 2012 року Тимошенко була переведена з Качанівської колонії № 54 (Харків) на лікування в ЦКЛ № 5 (Харків).

Захисник також зазначив, що захист і близькі Тимошенко мають намір "інтенсифікувати розмову" з її лікарями з клініки "Шаріте".

"Ми постараємося інтенсифікувати розмову з німецькими лікарями на цьому тижні, щоб до наступної середи ми чітко розуміли, що і як", - сказав Власенко.

Як відомо, 1 липня Євгенія Тимошенко, посилаючись на рекомендації німецьких лікарів, заявила, що її матері необхідно термінова операція.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування