Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіянин-фотограф судитиметься з СБУ через заборону в'їзду

Вівторок, 23 липня 2013, 12:40

Росіянин Юрій Барабаш подав звернення до російського МЗС з вимогою розібратися в ситуації щодо заборони йому в’їзду на територію України.

Про це він заявив у коментарі "Тиждень.ua".

"Вчора я віддав звернення російському МЗС, попросивши відомство розібратися в ситуації, домогтися пояснень від української сторони стосовно заборони мені в'їзду", - розповів Барабаш.

За його словами, особливих надій на ефективність цього звернення він не покладає.

"Я не дуже сподіваюся на якусь допомогу МЗС, бо не за правилами наших чиновників займатися простими громадянами, які не лобіюють інтереси Кремля, як той самий Марков", - сказав він.

Фотограф також додав, що досі не отримав жодних документів про заборону в’їзду від СБУ й досі не знає причин заборони.

Зараз Барабаш разом із адвокатом приймають рішення про подальші дії.

"Ми плануємо дійти до суду, щоб добитися від СБУ чіткої відповіді про причину заборони в'їзду і оскаржити її. Зараз ще триває оформлення документів, але незабаром, сподіваюся, почнеться фаза активніших дій", - сказав він.

"Паралельно писатиму запити в усі причетні до цього українські установи. У всякому разі, не в моєму характері просто так погоджуватись з несправедливим рішенням, тож пройду усі можливі інстанції", – заявив фотограф.

Як відомо, 15 липня Барабаша, який повертався в Україну з Росії, зняли з потяга. За його словами, в'їзд в Україну йому заборонений до 2018 року.

Барабаш в Україні працював у видавництві Темпора, фотографував вуличні протести і активно критикував українську владу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...