Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Затриманий у Британії українець відмовляється від допомоги дипломатів

Вівторок, 23 липня 2013, 13:57

Українець, якого підозрюють у вчиненні вбивства на території Великої Британії, відмовляється співпрацювати з українськими дипломатами.

Про wt у вівторок під час брифінгу повідомив директор Департаменту МЗС Євген Перебийніс, пише УНІАН.

Він зазначив, що 22 липня проти 25-річного громадянина України Павла Лапшина було висунуто обвинувачення у вбивстві пенсіонера Мохамеда Салема.

Перебийніс зазначив, що британською стороною забезпечено дотримання прав українця, зокрема, йому надано адвоката та перекладача.

Він також повідомив, що, за інформацією британської поліції, вони співпрацюють з компетентними органами України з метою з’ясування додаткової інформації щодо громадянина України.

А група слідчих з антитерористичного підрозділу британської поліції має намір відвідати Україну протягом найближчих днів.

"Посольство України у Лондоні неодноразово порушувало питання щодо організації зустрічі з Павлом Лапшиним, водночас він двічі від неї відмовлявся, що зафіксовано британськими слідчими органами", - сказав Перебийніс, додавши що Посольство України в Британії продовжуватиме вживати заходів з метою організації зустрічі з громадянином України для надання йому консульсько-правової допомоги.

Перебийніс також додав, що іншого громадянина України, якого також підозрювали у вчиненні цього злочину, було звільнено без висунення будь-яких звинувачень і наразі він співпрацює зі слідством у якості свідка.

Як відомо, в п'ятницю поліція Вест-Мідленда оголосила про арешт двох українців, віком 22 і 25 років за підозрою в організації вибухів біля мечетей. Пізніше молодшого відпустили. Старшого ж підозрювали в організації терактів у трьох містах на заході Англії (Вулверхемптоні, Тіптоні та Волсолі), а також у вбивстві 75-річного Мохамеда Салема.

Затримані стажувалися в ІТ-компанії Delcam. Як повідомили у компанії, один з хлопців навчався у Великобританії вже 4 місяці, а інший – лише 2. Вони познайомилися на стажуванні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...