Апеляцію Павліченків перенесли

Вівторок, 23 липня 2013, 14:28

Апеляційний суд Києва переніс на 1 серпня розгляд апеляції на вирок Дмитру й Сергію Павличенкам за вбивство судді Шевченківського районного суду Києва Сергія Зубкова.

Про це сказав голова суддя В'ячеслав Дзюбін, повідомляють Українські новини.

"Засідання продовжиться 1 серпня о 11:00", - сказав він.

Перед цим прокуратура заявила апеляцію на окрему постанову Голосіївського суду, що визнав неякісним проведення досудового розслідування обставин убивства судді Зубкова.

Сторона потерпілих і захист сім'ї Павличенків просить суд відхилити цю апеляцію, оскільки вони підтримують думку суду першої інстанції про те, що слідство було проведено вкрай неякісно.

Перерва до 1 серпня оголошена у зв'язку з необхідністю підготовки адвокатів сім'ї Павличенків до дебатів за цією апеляцією.

Водночас захист сім'ї Павличенків сподівається, що 1 серпня не буде ухвалено остаточне рішення.

"Я сподіваюся, що не буде (остаточного рішення суду) 1 серпня. Я сподіваюся, що суд візьме час для ухвалення такого важливого й доленосного рішення для двох громадян нашої країни", - зазначила адвокат сім'ї Тетяна Шевченко.

Водночас адвокат прогнозує, що на засіданні 1 серпня буде проведено судові дебати й буде заслухано останнє слово обвинувачуваних.

Крім того, коментуючи хід судового засідання у вівторок, адвокат зазначила, що вважає необ'єктивними представлені висновки судово-медичної експертизи, оскільки її проводив експерт Ахметов, що брав участь у досудовому розслідуванні й проявив себе як упереджений фахівець.

Водночас прокурор Наталія Сема зазначила, що представлені в суді висновки повторної судово-медичної експертизи абсолютно доводять провину Сергія й Дмитра Павличенків в убивстві судді.

Як відомо, 2 жовтня 2012 року Голосіївський районний суд Києва засудив Дмитра Павличенка до довічного ув'язнення, а Сергія Павличенка - до 13 років позбавлення волі.

Зубков був убитий 21 березня 2011 року в під'їзді свого будинку на вулиці Голосіївській, 13 у Києві.

Відео Skrypin Production, для УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News