УДАР не вестиме з Поповим переговорів щодо сесії Київради

Вівторок, 23 липня 2013, 15:01

В партії "УДАР" заявляють, що ініційована головою КМДА Олександром Поповим закрита зустріч не має сенсу, оскільки "проведення сесії Київради є нелегітимним".

Про це йдеться в заяві партії.

"Всі розповіді про те, що опозиція, нібито, блокує ухвалення соціально-важливих для столиці питань, є спекуляцією", - зазначають в партії.

"Адже абсолютно маніпулятивним виглядає те, що на одне засідання, вже після закінчення терміну повноважень столичних депутатів, намагаються винести питання бюджету, соціальних виплат та інших витрат Києва", - йдеться в заяві.

"Ударівці" вимагають від КМДА надати усю інформацію, необхідну для аудиту столичного бюджету - зокрема, щодо фінансування освіти, медицини та інших соціальних витрат.

"Щоб уникнути жонглювання цифрами і запевнень влади, що від однієї сесії Київради сьогодні нібито залежить повноцінне життя столиці, громадськість повинна мати усю об'єктивну інформацію про стан столичних фінансів", - наголосили в "Ударі".

"Зокрема, й про причини недофінансування важливих соціальних статей видатків. Вирішити проблеми Києва можна, в першу чергу, дотримуючись Конституції та законів в усьому - зокрема, призначивши вибори мера та Київради", - йдеться в заяві.

Як відомо, 23 липня Попов в закритому режимі мав зустрітися з депутатами, щоб обговорити проблему розблокування міськради.

 11 липня опозиціонери на чолі з Аресенієм Яценюком заблокували роботу Київради, оскільки та, за їхніми словами, є нелегітимною.

Секретар Київради Галина Герега була змушена закрити засідання.  

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News