За передачу даних в "Однокласниках" жителів Нагорного Карабаху посадили

Середа, 24 липня 2013, 13:30

Суд загальної юрисдикції Нагорного Карабаху визнав винними у шпигунстві й державній зраді Рафаела Авакяна та Давида Барсегяна.

Вони засуджені до 11 і 10 років позбавлення волі відповідно, повідомляє Радіо "Азатуцюн" (вірменська служба Радіо Свобода).

Авакян – 22-річний військовослужбовець-контрактник Армії оборони Нагорного Карабаху, а Барсегян – студент.

Згідно з обвинувачувальним висновком, вони близько року тому в соцмережі "Однокласники" познайомилися з Самвелом Азатяном, який проживає у Стамбулі.

Той представився членом благодійної організації і попросив у Авакяна деяку інформацію про Армію оборони: про загиблих і поранених під час надзвичайних подій, про медичне обслуговування, харчування, стан будівель та інше.

За інформацію Авакян у якості подарунка отримав наручний годинник, гаманець та інші предмети, а також близько 1000 доларів США.

Із цієї суми на 800 доларів Авакян, за порадою Азатяна, купив мобільний телефон, а 200 доларів віддав другові, Давиду Барсегяну – за фотографії сірійських вірменів у Ковсакане.

Підсудні себе винними не визнали, заявивши, що не розуміли справжнього смислу своїх дій.

Адвокат Авакяна й Барсегяна Аркадій Ісраелян вважає вирок несправедливим, зазначаючи, що його підзахисні вважали, що спілкуються з добродійником, а сторона звинувачення й суд не змогли встановити особу віртуального співрозмовника підсудних.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування