Друг Індила вже каже, що у відділку студента ніхто не штовхав

Середа, 24 липня 2013, 14:18

Студента Ігоря Індила ніхто не штовхав у Шевченківському районному управлінні міліції, у кабінеті, де складався адміністративний протокол.

Про це заявив під час допиту в Деснянському райсуді Києва свідок Олександр Хоменко, який перебував з Індилом у відділку міліції 17 травня 2010 року, повідомляє УНІАН.

Він розповів, що був знайомий з Індилом із дитинства. Також вони проживали в одній кімнаті в гуртожитку під час навчання.

На початку допиту Хоменко сказав, що майже не пам'ятає, що відбувалось того дня, і попросив суддю Ірину Дігтяр зачитати його свідчення з попереднього судового засідання. Однак суддя продовжила ставити запитання свідку.

Хоменко наголосив, що не пам'ятає, на яких підставах дільничний Сергій Приходько забрав Індила до Шевченківського райвідділку міліції, проте підтвердив, що його товариш був п'яний.

Хоменко запевнив, що Індила ніхто не штовхав у кабінеті, де заповнювався протокол.

"Ніхто не штовхав. Ми втрьох (він, Індило та дільничний Приходько) були у кімнаті", - уточнив він.

Представник держзвинувачення Наталя Сьома запитала у свідка, чи розповідав він комусь про те, що нібито Індила хтось штовхнув у райвідділку міліції, на що Хоменко відповів, що не спілкувався з цього приводу ні з ким.

Свідок також запевнив, що на нього не тиснули ні підсудні міліціонери, ні потерпілі.

Хоменко заперечив, що в розмові з батьком і матір'ю Індила говорив, що Приходько сильно штовхнув Індила на стіну, коли той не хотів підписувати протокол, повідомляють "Українські новини".

Він також зізнався, що лікувався в стаціонарі через нервовий розлад після смерті друга.

У ході допиту свідка також з'ясувалося, що в Індила до того випадку не було серйозних проблем зі здоров'ям, він не непритомнів і не падав без причини – а в той вечір Індило нібито раптово сам упав і знепритомнів.

Хоменко також зазначив, що дільничний Приходько відвіз його назад у гуртожиток і про смерть друга він дізнався лише вранці наступного дня.

Як відомо, Індило помер у Шевченківському райуправлінні міліції 18 травня 2010 року – дільничний міліціонер забрав Індила з одного із гуртожитків у відділення міліції, а на ранок батьків попросили забрати тіло хлопця з моргу.

5 січня 2012 року Деснянський райсуд засудив Приходька як причетного до загибелі Індила до 5 років позбавлення волі з відтермінуванням відбування покарання на 2 роки.

Перед цим суд закрив справу стосовно старшого інспектора Шевченківському райуправління міліції Сергія Коваленка за ч. 1 ст. 367 ККУ (службова недбалість) – на підставі акту амністії.

Адвокат батьків Індила домігся перегляду вироку про умовне засудження міліціонера.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News