Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Врадієвський міліціонер спробує довести, що в нього є алібі

Середа, 24 липня 2013, 16:29

Адвокат врадієвського дільничного міліціонера Євгена Дрижака просить суд заслухати чотирьох свідків, які можуть підтвердити алібі екс-капітана карного розшуку. 

За попередньою інформацією, свідків допитають найближчої п'ятниці, пише "Комсомольська правда в Україні".

Захисник Дрижака Володимир Клименко наголосив, що на стадії досудового розслідування адвокат має право подавати прохання заслухати свідків, "якщо свідки не зможуть з'явитися на суд для допиту".

"Тим більше що зараз на них чиниться серйозний тиск. Надходять дзвінки з погрозами, а одного навіть звільнили з міліції – це помічник чергового по райвідділу, з яким Дрижак провів удвох усю ніч", - стверджує Клименко.

Досудове розслідування має бути завершене до 27 серпня, якщо прокуратура не вирішить продовжити його термін ще на два місяці, зазначає видання. 

Тим часом адвокати зґвалтованої і побитої Ірини Крашкової (а в неї три адвокати) вважають, що справу необхідно перекваліфікувати зі "Зґвалтування й завдання тяжких тілесних ушкоджень" на "Замах на вбивство". Така стаття передбачає таке ж покарання, як і за вбивство.

Крім того, адвокати хочуть, щоб міліціонерів-ґвалтівників судили ще й за перевищення влади й службових повноважень.  

"Я упевнений, що прокуратура підтримає наше клопотання. Виходячи з загальної судової практики, зазвичай такі випадки закінчуються довічним тюремним ув’язненням для всіх звинувачуваних", - сказав газеті один із захисників Крашкової Євген Стельмах.

"Крім того, ми збираємося подавати окремий позов про стягнення матеріальної й моральної шкоди", - додав він.

Сама постраждала Ірина Крашкова заявила: "Я б хотіла, щоб вони (міліціонери) довічно сиділи. Я не думаю, що в майбутньому це будуть нормальні люди".

За словами адвоката Стельмаха, Крашкова важко переносить очні ставки зі своїми ґвалтівниками. 

"Щоразу вона виходить із кабінету бліда, як полотно. Лише за декілька годин на її обличчі можна помітити посмішку", - сказав він.

Тижні через півтори, якщо дозволять лікарі, Крашкову можуть виписати з лікарні. Через кілька місяців її чекає ще одна операція – зі вживляння в череп титанової пластини.

Але до цього вона відпочине вдома й порадіє зустрічі з 11-річним сином, якого не бачила з 27 червня.

Почувши, що наречена Дрижака Юлія Ткачук звинувачувала Іру в тому, що вона сама все підлаштувала, жінка лише посміхнулася: "Подруги передавали мені її слова, але я не піддаюся на цю провокацію".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування