У Королевської передумали штрафувати депутатів за прогули

Четвер, 25 липня 2013, 10:34

Розгляд законопроекту про обмеження пільг народних депутатів може відбутися на наступному засіданні Кабінету міністрів 31 серпня.

Про це повідомили в прес-службі міністра соціальної політики Наталії Королевської, пише "Комерсант-Україна".

"Однак чи буде він включений до порядку денного - від нас не залежить", - зазначили в прес-службі.

Доопрацьований законопроект незначно відрізняється від початкового варіанту.

До переліку пільг, які було запропоновано скасувати, додалася ще одна.

Автори документа вирішили відмовитися від п. 2 ст. 23 закону "Про статус народного депутата", в якому парламентаріям надавалося право на безкоштовний проїзд у міському та приміському транспорті.

Відмовившись від безкоштовного проїзду в міському транспорті, автори документа передумали штрафувати народних депутатів за прогули засідань.

"У разі відсутності народного депутата на робочому місці на засіданні Верховної ради або комітету без поважних причин з його заробітної плати вираховується сума денного заробітку, а також стягується штраф у розмірі однієї мінімальної зарплати", - говорилося в п. 3 ст. 24, який зник з тексту доопрацьованого законопроекту.

На думку народного депутата Андрія Павловського, заощадити великі гроші за рахунок введення цієї норми не вдасться.

"Більшість депутатів у парламенті - мільйонери, вони можуть дозволити заплатити будь-який штраф. Однак бюджету такі дії пані Королевської великої користі не принесуть", - заявив Павловський.

"Таку норму повинні внести до регламенту самі народні депутати, а не Міністерство соціальної політики", - вважає "регіонал" Ярослав Сухий.

"Економія на депутатських пільгах, про яку говорить пані Королевська - це крапля в морі. Крім того, більшість депутатських пільг, які пропонується скасувати, і так не використовувалися", - додав він.

Як відомо, у середу Кабмін не включив до порядку свого засідання розгляд законопроекту про обмеження пільг для депутатів Верховної Ради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News