Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Засновник сайту Wikileaks створив в Австралії партію

Четвер, 25 липня 2013, 11:13

Засновник сайту Wikileaks Джуліан Ассандж офіційно оголосив у четвер про створення партії Wikileaks, щоб взяти участь у вересневих виборах до парламенту Австралії.

Про це він заявив в інтерв'ю австралійській газеті "Остреліан", передає "Інтерфакс-Україна".

"Отримати місця для партії Wikileaks в сенаті (верхня палата австралійського парламенту) - це теж саме, що посадити в сенат кращих австралійських журналістів, що займаються незалежними розслідуваннями", - сказав він, додавши, що нечесні політики у Канберрі бояться цього найбільше.

За словами Ассанджа, партія висуне сім кандидатів на вибори до сенату від штатів Новий Південний Уельс, Вікторія і Західна Австралія.

"Ключові цінності партії Wikileaks - прозорість, підзвітність і законність - стануть орієнтиром, відповідно з яким ми будемо розглядати важливі проблеми австралійців: оподаткування, прийом біженців, кліматичні зміни і далі", - сказав він.

"Ми не будемо приймати законів або урядових програм, які заснованих на неточною, які не повністю оприлюдненої або неадекватної інформації", - зазначив Ассандж.

Крім цього, Ассандж піддав критиці ту секретність, якою обрані законодавці оточують роботу з метою прийняття законів без достатнього громадського обговорення.

Парламентські вибори в Австралії пройдуть 14 вересня. Прем'єр-міністр країни та лідер Лейбористської партії К.Радд боротиметься проти Ліберальної партії на чолі з Тоні Ебботом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування