Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українцю у Британії висунуто звинувачення за чотирма епізодами - МЗС

Четвер, 25 липня 2013, 14:57

Британський суд висунув громадянину України, аспіранту Павлу Лапшину, заарештованому за підозрою у вбивстві та підготовці терактів, звинувачення за чотирма епізодами.

Про це заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передає "Інтерфакс-Україна".

"На судовому засіданні 23 липня в Вестмінстерському суді місті Лондона йому було висунуто звинувачення за 4-м епізодам. Це терористично мотивоване вбивство громадянина Великобританії Мохаммеда Саліма", - сказав він.

"Друге - це діяльність з підготовки до вчинення терористичних актів у період з квітня по липень цього року. Це частина 5 акта про тероризм 2006 року - діяльність, що включає в себе покупку складових частин вибухівки, пошук місць закладення вибухівки та інше", - додав Перебийніс.

"Третє - це протизаконне поводження з вибуховими речовинами, яке могло завдати шкоди життю, викликати значне травмування осіб або пошкодження поблизу мечеті Ашія в місцевості Уолсолл в червні цього року і четверте - це те ж саме, але поблизу мечеті канзу-уль-Імам-Масджид в місцевості Тіптон в липні цього року", - додав він.

При цьому Перебийніс не уточнив деталі запланованого на четвер засідання центрального кримінального суду Олд-Бейлі в Лондоні щодо Лапшина.

"Ми ще не отримували інформацію з цього суду, які там результати, але засідання сьогодні має відбутися", - зазначив він.

Як відомо, 19 липня на офіційному сайті поліції Вест-Мідленду була оприлюднена інформація про арешт двох українських студентів з Харкова і Дніпропетровська у віці 22 і 25 років. Згідно з інформацією, вони були затримані в рамках розслідування вибухів біля мечетей у містах Тіптон і Уолсолл.

Пізніше з'явилася інформація про те, що арешт одного з затриманих, крім справи про вибухи, пов'язаний ще і з вбивством пенсіонера в Бірмінгемі.

Другого затриманого, за інформацією ЗМІ, після допиту відпустили.

У червні при вибухах біля мечетей у Тіптон і Уолсоллі ніхто не постраждав, проте розслідуючи вибухи, поліція отримала повідомлення про можливе замінування мечеті в Вулверхемптоні. У самій мечеті нічого не знайшли, але залишки вибухівки були виявлені поблизу.

У МЗС від 18 до 22 липня не могли підтвердити особи і громадянство затриманих. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування