Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Якщо Рада постарається, може встигнути провести довибори до листопада - Магера

Четвер, 25 липня 2013, 22:57

Верховна Рада могла б організувати проведення перевиборів в проблемних округах до саміту Україна-ЄС у Вільнюсі, який має відбутися в листопаді.

Про це заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера в інтерв'ю 5 каналу.

"Якщо брати до уваги той фактор, що наступна, третя, сесія Ради розпочинається, якщо я не помиляюся, третього вересня, і якщо в першій половині вересня цей закон (про вибори) з урахуванням прискореного розгляду у другому читанні буде прийнятий, очевидно, що провести такі вибори до вільнюського саміту є цілком можливо", - сказав він.

"Проте є два чинники. Перший чинник політичного характеру – чи зможуть домовитися політичні фракції у межах самого парламенту відносно такого сценарію, щодо можливості ухвалення такого закону у вересні і… його змісту", - додав Магера.

"І другий чинник – у бюджеті на сьогоднішній день немає жодної копійки на проведення будь-яких парламентських виборів в Україні. Щоб гроші з'явилися, для цього треба таки вжити заходів, щоб у законі про бюджет ці гроші були", - заявив замголови ЦВК.

За словами Магери, розмови про те, що довибори можуть відбутися напередодні Нового року не безпідставні тому, що в кінці року можуть з'явитися гроші.

"Буває таке, що в кінці року нерозподіленими залишаються кошти, і їх можна в терміновому випадку використати на якісь загальносуспільні потреби, зокрема, на проведення виборів", - пояснив він.

Водночас, на думку Магери, якщо вибори призначать на передноворічний період, можна зіштовхнутися із такою ситуацією, коли не буде кому працювати на виборчих дільницях.

Як відомо, партія "Удар" вважає, що влада зацікавлена в проведенні повторних виборів депутатів Верховної Ради в семи мажоритарних округах в грудні після проведення листопадового саміту "Східного партнерства" у Вільнюсі (Литва).

Фракція ПР виступає за проведення в грудні перевиборів депутатів Ради в 5 проблемних округах (№ № 94, 132, 194, 197, 223) і в округах (№ № 11 і 71), в яких були обрані депутатами позбавлені мандатів Павло Балога і Домбровський.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:36
Як формують списки військовополонених для обміну та чи є пріоритетність? Пояснення
18:31
Лише 26% заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію – Мінвідновлення
18:21
Зеленський провів Ставку: увага до захисту інфраструктури, ситуація на фронті, виробництво зброї
18:20
Михальчик здобув срібну нагороду на перегонах "24 години Ле-Мана"
18:19
Зеленський сподівається, що Трамп не буде проти України
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
Усі новини...