Філарет каже, що була домовленість святкувати окремо

П'ятниця, 26 липня 2013, 11:38

Патріарх Філарет наголошує, що УПЦ Київського патріархату бере участь у святкуванні 1025-річчя Хрещення Київської Русі на рівні з іншими церквами України.

Про це він заявив, коментуючи заяви УПЦ Московського патріархату про те, що Київський патріархат не бере участі у святкуванні, що свідчить, що Київський патріархат знаходиться поза православ’ям, повідомляє УНІАН.

"Усі церкви – Київського патріархату, Московського патріархату, Римо-католицької церкви, Греко-католицької церкви – святкуємо цю подію разом, і разом ми сьогодні будемо знаходитися у палаці "Україна", де буде відбуватися свято на державному і церковному рівні", - сказав Філарет, додавши, що цей день засвідчить, що усі церкви – разом.

При цьому предстоятель УПЦ КП нагадав, що церкви різних конфесій ще заздалегідь домовились, що кожна церква святкуватиме окремо, щоб не створювати протистояння.

Саме тому, за його словами, Київський патріархат прийняв рішення святкувати Хрещення Київської Русі 28 липня у Володимирському соборі, а потім здійснити хресний хід від собору до пам’ятника князю Володимиру, де провести молебень.

Водночас УПЦ Московського патріархату проводитиме богослужіння 27 на Володимирській гірці.

"Ми так домовились, щоб не було протистояння, заради єднання, тому що князь Володимир об’єднав Русь, і тому ми повинні служити єднанню", - пояснив патріарх.

Він запевняє, що немає підстав говорити про те, що Українська православна церква Київського патріархату знаходиться поза православ’ям.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування