На мера Феодосії скоєно замах

Субота, 27 липня 2013, 11:42

У ніч на суботу мера міста Феодосія Олександра Бартенєва доставили в реанімацію з вогнепальним пораненням. 

Про це повідомив представник кримського управління МВС, передає УНІАН

"Замах скоєно сьогодні вночі. Це був вогнестріл. Бартенєв в реанімації", - сказав співрозмовник.

Народний депутат Геннадій Москаль повідомив, що Бартенєва "невідомі поранили його з обріза, зарядженого, за попередньою інформацією, жеканом - спеціальним патроном для полювання на великого звіра".

"Стріляли в спину, тобто нападників він бачити не міг. Жекан застряг у легенях, меру вже зробили дві операції, роблять третю. Стан – критичний", - уточнив він.

Москаль розповів, що "Бартенєв відомий тим, що в 90-ті роки входив до потужного злочинного угрупування Бєлого в Криму, мав "поганяло" "Майор", очолював підприємство по перевалці нафтопродуктів".

Начальник кримської міліції Михайло Слєпаньов повідомив, що міліція розглядає в якості основної версії нападу на мера Феодосії розбійний напад з метою заволодіння особистим майном.

"Ми схиляємося до того, що даний злочин було вчинено як розбійний напад з метою заволодіння особистим майном, оскільки нападник заволодів барсеткою потерпілого, в якій знаходилися гроші. Але ми будемо досліджувати і всі інші версії", - сказав він на брифінгу в Сімферополі в суботу, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами Слєпаньова, на місці вилучено знаряддя злочину - це обріз мисливської однозарядного рушниці. Правоохоронці припускають, що нападник стріляв картеччю.

В околицях в результаті пошуку правоохоронці знайшли барсетку Бартенєва з документами, але без грошей. Саме тому основна версія - розбійний напад.

Слєпаньов також повідомив, що Бартенєв не користувався охороною. Проте в даний час міліція охороняє його палату в лікарні.

У зв'язку з даною подією відкрито кримінальне провадження за ст.115 КК (умисне вбивство), та частини 4 с.87 (розбійний напад із застосуванням вогнепальної зброї).

Бартенєву 57 років. Він двічі - в 2008 і в 2010 році - обирався мером Феодосії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...