"Викрадених" активісток Femen насправді затримали за оголення

Субота, 27 липня 2013, 18:54

Співробітники міліції затримали трьох представниць руху Femen і молодика, який їх супроводжував, за дрібне хуліганство і непокору співробітникам правоохоронних органів.

Як розповіли агентству "Інтерфакс-Україна" в столичному главку міліції, у суботу близько 16.00 по Оболонському проспекту їхав наряд патрульно-постової служби і помітив трьох дівчат, які "розгулювали оголеними" і хлопця з фотоапаратом.

Співробітники міліції намагалися зробити їм зауваження у зв'язку через неналежним виглядом, однак вони не реагували.

В результаті, трьох представниць Femen і хлопця було доставлено до Оболонського райуправління міліції.

Відносно дівчат складено адмінпротокол за ст.172 Кодексу України про адміністративні правопорушення (дрібне хуліганство). Стосовно молодика адмінпротокол складено за ст. 185 (непокора вимогам правоохоронців).

У главку не виключили, що затримані можуть перебувати в райуправлінні до ранку.

Раніше в суботу рух Femen заявив про напад і викрадення в Києві трьох своїх активісток і журналіста.

"Організоване угрупування людей напало на трьох активісток Femen і одного журналіста, які виходили з дому на акцію протесту проти бандитського шабашу "Хрещення Русі". Учасниці руху і фотограф були жорстоко побиті біля під'їзду, після чого їх силою затягнули в машину. Оксану Шачко, Олександру Шевченко, Яну Жданову і Дмитра Костюкова відвезли в автомобілях в невідомому напрямку, зв'язку з ними немає", - наголошувалося в прес-релізі руху.

Крім того, в суботу рух Femen повідомив про напад на лідера руху Ганну Гуцол у під'їзді власного будинку. За інформацією організації, чоловік міцної статури вдарив дівчину кулаком по обличчю і, схопивши собачку Фіму породи шпіц, втік.

Як повідомлялося, у середу в районі вулиці Михайлівської, де розташований київський офіс Femen, був сильно побитий політолог руху Віктор Святский.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News