Мер Запоріжжя каже, що активістка Радченко його не хвилює

Неділя, 28 липня 2013, 10:50

Міський голова Запоріжжя Олександр Сін заявляє, що збір підписів за відставку мера, який порушила активістка Раїса Радченко, його не хвилює.

У коментарі "Радіо Свобода" він зазначив, що цей захід не передбачений чинним законодавством як юридична процедура.

Сін також відмовисвся коментувати будь-які дії міліції щодо активістки.

"Я вважаю для себе не коректним коментувати дії міліції, тим більше рішення суду. Це незалежна гілка влади, яка не підпорядковується ані мені, ані міській раді", − каже чиновник.

Водночас проти доньки активістки Дарини Радченко міліція висунула обвинувачення у протидії законним діям міліції. Вона нібито перешкоджала правоохоронцям передати свою матір до рук санітарів психлікарні.

Раїса Радченко разом з дочкою готуються до захисту в Ленінському районному суді Запоріжжя. Засідання відбудеться 1 серпня.

Активістка з Запоріжжя каже, що й надалі боротиметься проти свавілля влади.

Як відомо, 11 липня запорізьку громадську активістку Раїсу Радченко за рішенням Ленінського районного суду примусово доставили на лікування до Запорізької обласної психіатричної лікарні.

Активістка повідомила що не визнає таке лікування і вважає це помстою влади за її активну громадську позицію.

Вона відома тим, що активно боролась проти корупції у міській владі та правоохоронних органах, працювала заступником начальника районної адміністрації за часів міського голови Олександра Поляка і була проректором одного з Київських вишів.

У п'ятницю, 26 липня, Раїсу Радченко випустили з психлікарні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News