Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк хотів у неділю зустрітися з Януковичем

Неділя, 28 липня 2013, 15:36

Голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк вважає, що президент Віктор Янукович мав взяти участь у хресній ході УПЦ Київського патріархату до пам’ятника князю Володимиру.

Про це він сказав у неділю в Києві після цієї ходи, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Президент повинен бути із своєю церквою і своїм народом. І він повинен був бути сьогодні тут", - заявив Яценюк.

Коментуючи святкування 1025 річниці Хрещення Русі, яке проходило у суботу за участі президента Росії Володимира Путіна, президента Віктора Януковича та представників УПЦ МП, він зазначив, що "склалось таке враження, що вчора російський президент Володимир хотів змінити рішення київського князя Володимира".

"Це саме те рішення, завдяки якому Україна є однією з найбільших європейських держав. І те рішення, завдяки якому, до речі, і наші російські партнери також є більше європейцями, аніж азійцями", - підкреслив він.

Говорячи про святкування у суботу, Яценюк висловив думку, що церква має бути ближче до народу, бути "більш смиренною".

"Так мені видається як простому парафіянину греко-католицької церкви. Все-таки, знаєте, їздити на броньованих поїздах і на броньованих мерседесах для тих людей, які повинні вселяти віру в мільйони, напевно, не зовсім правильно", - вважає він.

Яценюк також висловив надію, що "ще при нас" відбудеться єднання українського православ'я і формування єдиної Української помісної церкви.

Як повідомляє прес-служба "Батьківщини", у хресній ході в неділю також взяли участь, зокрема, народні депутати Андрій Пишний, Олег Медуниця, Олександр Бригинець, В'ячеслав Кириленко, Тетяна Слюз, Андрій Павловський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування