Яценюк: лікування Тимошенко в Німеччині – найкоротший шлях до ЄС

Понеділок, 29 липня 2013, 14:12

Ув’язнення колишнього прем’єра Юлії Тимошенко є одним із найбільших бар’єрів для підписання угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом.

Про це лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив у ефірі "Радіо Свобода".

За його словами, президент Віктор Янукович має ухвалити політичне рішення і дати можливість Тимошенко отримати медичну допомогу в Німеччині.

"І певен, що це – як одна з основних умов для підписання угоди між Україною і ЄС – повинно бути виконано. Це найкоротший шлях", - сказав Яценюк.

"Фактично у вересні український уряд і український президент мають продемонструвати політичну волю до підписання угоди. А для цього треба надати можливість через десятки юридичних інструментів для того, щоб Юлія Тимошенко отримала медичну допомогу в Німеччині", - додав він.

Опозиціонер переконаний, що спроби Януковича ізолювати Тимошенко як політичного лідера "не вдалися".

"Вона є одним з головних учасників політичного процесу. І, більше того, подальші спроби утримувати її в тюрмі також ні до чого не приведуть, тому що я впевнений у тому, що ми переможемо як українська опозиція на президентських виборах", - сказав Яценюк.

"І наше об’єднання "Батьківщини" і "Фронту змін" – це стовідсоткова гарантія того, що Юлія Тимошенко буде одним із ключових гравців української політики. І я впевнений, що вона не лише буде одним із ключових гравців української політики, а й буде на свободі", - додав він.

Як відомо, соратники Тимошенко заявляють про погіршення стану її здоров’я і вимагають від влади дозволу на виїзд екс-прем’єра на лікування за кордон. Такі ж заклики лунають і з боку багатьох європейських послів і політиків.

А уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська заявила, що не вбачає правових підстав для лікування екс-прем’єра Юлії Тимошенко за кордоном.

І міністр закордонних справ Леонід Кожара зауважив, що міжнародне і національне законодавства не передбачають можливості лікування Тимошенко за кордоном.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування