Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На українця, який вижив після аварії в Азовському морі, в Росії завели справу

Понеділок, 29 липня 2013, 21:34

На рибалку з Донецької області, який вижив після зіткнення українського риболовецького баркаса і катера берегової охорони прикордонної служби Росії, завели кримінальну справу.

Як повідомляє "Комсомольська правда в Україні", 49-річний Олександр Федорович з Безіменного вже другий тиждень перебуває у Єйській центральній райлікарні. Зараз його перевели з реанімації в хірургічне відділення, але стан потерпілого, як і раніше тяжкий.

"Я, нарешті, змогла побачити чоловіка. Але жодної його медичної документації мені не показали, навіть точного діагнозу. Тільки кажуть - пробита ліва легеня. Першу операцію чоловікові зробили неправильно, і йому довелося перенести другу, під час якої у Саші викачали з легені близько 9 літрів рідини з кров'ю", - обурюється дружина рибалки Марина.

"При цьому консультації пульмонолога не було, чоловік досі в стресовому стані. Поки один день у лікарні нам обходиться в 2 тисячі рублів (500 грн.). Але ж йому знадобиться тривала реабілітація, в тому числі й психологічна. Я прошу виписати чоловіка, щоб він долікувався в Україні, але мені відмовили", - додала вона.

За даними Комсомольської правди в Україні, ще минулого тижня моряка обіцяли передати українським медикам, а тепер погрожують доліковувати в СІЗО.

"Лікарі кажуть, що максимум вони можуть чоловіка залишити в лікарні ще на 3 дні, а потім його переведуть до слідчого ізолятора", - розповіла дружина рибалки.

Вона додала, що стосовно чоловіка порушили справу за ч.3 ст. 256 Кримінального кодексу Російської Федерації ("Незаконний видобуток (вилов) водних біологічних ресурсів").

Якщо українця визнають винним, за російським законодавством йому загрожує штраф від 100 тисяч до 500 тисяч рублів (25 -125 000 грн.) або до 2-х років позбавлення волі.

Водночас українські правоохоронці з моряком, який вижив, ще не поспілкувалися.

"Це стане можливим, коли він буде на території України. Зараз слідство чекає результатів судово-медичної експертизи тіл чотирьох загиблих моряків, коли буде остаточно встановлена ​​причина смерті", - заявили в секторі зв'язків з громадськістю УМВС України на Донецькій залізниці.

"Крім того, слідство з'ясовує, причини і наскільки правомірним було перебування рибалок у вказаних територіальних водах. Адже як такої межі, фарватеру між Україною і Російською Федерацією в Азовському морі немає", - додали у відомстві.

Як відомо, 17 липня близько шостої години вечора в Азовському морі в районі російського населеного пункту Воронцовка зіштовхнулись український риболовний баркас та катер берегової охорони прикордонної служби Росії.

За даними слідства, командиром катеру берегової охорони було помічено маломірний човен без пізнавальних знаків та було ухвалено рішення на зближення.

Риболовний човен перевернувся, внаслідок чого померли двоє українців, ще двоє зникли без вісти, одного було врятовано.

19 липня врятованого моряка прооперували.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування