МЗС: Пакистан не виплатить компенсацію сім'ям загиблих альпіністів

Вівторок, 30 липня 2013, 11:03

Пакистан відмовляється від сплати компенсації сім'ям українських альпіністів, що загинули під час нападу терористів.

Про це повідомляє "Тиждень.ua" з посиланням прес-службу Міністерства закордонний справ.

"Пакистанська сторона заперечує вину свого уряду в трагедії та можливість сплати компенсації з огляду на те, що загибель громадян України сталася внаслідок скоєння злочину членами ісламістського терористичного угрупування "Джундуллах", - повідомляє міністерство.

У відомстві наголошують, що посольством України в Пакистані була направлена нота до МЗС країни з вимогою провести ретельне розслідування терористичного акту.

Крім цього, як зазначає МЗС, пакистанські туристичні оператори відмовлялися виплачувати кошти українцям за невикористані дні туристичного походу.

"Незважаючи на заперечення представників туристичних фірм, що цей випадок підпадає під форсмажорні обставини, певна сума, зрештою, була повернена альпіністам", - додає міністерство.

Як відомо, в ніч на 23 червня в результаті атаки бойовиків на табір альпіністів на півночі пакистанського Кашміру загинули троє харківських альпіністів і двоє словаків, які у складі міжнародної групи мали намір зійти на гору Нанга Парбат (8125 м, Пакистан).

Бойовики вбили також двох китайців, литовця і непальця. Крім того, серед жертв - один турист із подвійним американсько-китайським громадянством.

Трагедія сталася в регіоні Гілгіт-Балтистан, який вважався однією з найбільш безпечних областей Пакистану, але останніми роками там було зафіксовано низку нападів бойовиків на представників шиїтської меншості.

Відповідальність за вбивство туристів узяло на себе пакистанське воєнізоване угруповання Джундулла (Jundullah). Пізніше про свою причетність заявив пов'язаний з Джундулла рух "Техрік-і-Талібан Пакистан".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...