Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Попов пообіцяв, що попросить Раду призначити вибори в Києві

Вівторок, 30 липня 2013, 14:47

Голова КМДА Олександр Попов заявив, що найближчим часом можлива підготовка звернення від депутатів з проханням визначитися з перспективою виборів у Києві.

Про це він заявив у вівторок, пише "ЛігаБізнесІнформ".

Відповідаючи на питання про перспективи виборів у столиці, Попов зазначив, що міська влада ще минулого року направили до парламенту звернення з проханням призначити вибори.

"Вирішення цього питання входить до компетенції ВР, куди і треба звертатися. Я думаю, найближчим часом можлива підготовка ще одного звернення від депутатів з проханням визначитися з перспективою виборів у Києві", - сказав він.

"Це питання ще не закрите, воно буде обговорюватися. Але ще раз хочу підкреслити, що це компетенція народних депутатів", - додав Попов.

Відповідаючи на запитання, що Попов знаходиться в близьких відносинах з вищою владою і міг би вирішити питання особисто, Попов ще раз відзначив, що це - компетенція ВР.

"Все має бути в рамках чинного законодавства. Тому єдиний орган який має право це коментувати, призначення виборів - це ВР. Я не приховував, що давно цю ситуацію в Києві треба поставити на місце", - сказав Попов.

Попов також зазначив, що коментувати легітимність повноважень Київради мають юристи.

"Але перш за все Конституційний суд, Верховна Рада України. Я знаю, що в кожній країні, не тільки європейської, чітко написано, і в нашому законодавстві теж, що дії ради повноважні до моменту скликання новообраного депутатського корпусу і проведення ним засідання міськради", - сказав він.

"Це робиться для того, щоб забезпечити життєдіяльність органу - це процес безперервний. У нас динамічна ситуація, скільки проблем, які потрібно вирішувати", - додав Попов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування