"Регіони" планують зібрати Київраду наступного тижня - "Свобода"

Вівторок, 30 липня 2013, 17:15

У "Свободі" стверджують, що наступного тижня Партія регіонів запланувала знову провести нелегітимне засідання Київської міськради.

"Секретар Київради Галина Герега під тиском владної верхівки найімовірніше скличе сесію на 6 серпня", - заявив народний депутат Ігор Мірошниченко журналістам, повідомляє прес-служба "Свободи".

"Цього разу "регіонали" хочуть "проштовхнути" рішення про створення комунального підприємства, через яке влада збиратиме зі столичних підприємців гроші за "опікунство" над їхніми кіосками", - стверджує він.

На думку Мірошниченка, "регіонали" намагатимуться "легітимізувати Київраду, яка втратила свої повноваження", насамперед, через небажання проводити вибори в столиці.

"Партія регіонів хоче й надалі продовжувати узурпацію влади в Україні та в столиці зокрема. Є інформація про те, що на секретаря Київради Герегу здійснюють тиск, аби вона 6 серпня скликала сесію", - наголосив "свободівець".

За словами Мірошниченка, сесія є особливо важливою для деяких "регіоналів", зокрема для голови КМДА Олександра Попова й секретаря Київради Галини Гереги, бо на цій сесії "заплановано створити таке собі комунальне підприємство, яке буде "опікуватися" усіма малими архітектурними формами – кіосками".

"Є підприємці, які сьогодні сплатили по дві тисячі доларів за те, щоби їхні кіоски не чіпали, а таке собі комунальне підприємство буде їх "кришувати". За нашою інформацією, з підприємців уже зібрали близько 4 мільйонів доларів", - стверджує депутат.

"Якщо сесія не відбудеться, то гроші, вочевидь, доведеться повертати. Цього дуже не хочеться багатьом депутатам Київради, які вже втратили свої повноваження. Тому вони робитимуть усе для того, аби сесія все ж відбулася", - заявив Мірошниченко.

Він наголосив, що Київрада нинішнього скликання втратила чинність ще 2 червня.

"Я закликаю всіх киян не бути байдужими до того, що відбувається в нашому місці. Опозиція, зокрема "Свобода", обов’язково буде присутньою на акції проти нелегітимної сесії столичної міськради", - заявив парламентар.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування