Прокурор: Мельник умисно ухиляється від суду

Середа, 31 липня 2013, 12:59

Ректор податкової академії Петро Мельник умисно ухиляється від явки до Печерського суду і його необхідно примусово доставити до суду.

Відповідне клопотання заявив у судовому процесі прокурор Максим Лавринюк, якого цитує ЛІГАБізнесІнформ.

"Враховуючи викладені слідчим обставини, а також події вчорашнього дня, можна прийти до висновку що Мельник Петро Володимирович умисно ухиляється від розгляду суддею-слідчим клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, зловживаючи своїм правом, а також станом здоров'я", - сказав прокурор.

Лавринюк звернув увагу на те, що у вчорашньому судовому засіданні захисники підозрюваного повідомили, що планують відвезти Мельника в Інститут кардіології імені Стражеска, тим не менш, відвезли його в Бучу, де знаходиться центральна Ірпінська лікарня.

Мельник живе і працює в Ірпені і має там давні зв'язки, зазначив прокурор.

При цьому лікаря з інституту Стражеска не допустили до огляду Мельника.

"Я вважаю, що всі ці факти свідчать про те, що Мельник умисно ухиляється від явки до суду, симулюючи своє важке захворювання", - додав він.

Прокурор також зазначив, що при всіх захворюваннях, які значаться у наданих захисниками медичних довідках, Мельник працював і раніше - ректором Податкової академії.

"Тому я вважаю, що зазначені захворювання не перешкоджають його явці до суду. Він умисно ухиляється від неї, тому прошу суд винести рішення про його примусову доставку до зали судових засідань під час розгляду клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді взяття під варту", - підсумував він.

У свою чергу, слідчий Олег Зайцев зазначив, що при затриманні Мельника, коли він зрозумів, що звинувачується в серйозному злочині, "його не могли втримати три оперативних співробітника - такий опір він чинив".

Слідчий зазначив, що нинішній стан здоров'я Мельника аналогічний тому, що було тоді - ті ж симптоми, які вказані у наданих захисниками довідках, зазначені у його історії хвороби.

Він також звернув увагу на те, що в перерві вчорашнього судового засідання Мельник усвідомлював, що відбувається, і давав інтерв'ю журналістам, однак, як тільки в зал увійшла суддя, він заявив, що не усвідомлює, що відбувається.

"Мельник активно симулює погіршення стану свого здоров'я. Ніхто не заперечує, що у нього є певні хвороби, але на даний момент ці хвороби не заважають йому перебувати в залі суду, усвідомлювати, що відбувається, і давати суду показання", - підсумував він.

У свою чергу, адвокат Петра Мельника Руслан Місюна заявив, що доставка Мельника в його нинішньому стані до суду буде рівносильна розстрілу.

Як відомо, Мельника звинувачують у хабарництві: його затримали під час отримання грошей за вступ до вишу абітурієнтів - 40 та 80 тисяч гривень.

У вівторок вранці він не з'явився до суду, який має обрати йому запобіжний захід.

У середу адвокат Мельника заявила, що його готують до операції на серці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування