Доній: Кличко був би оптимальним кандидатом у президенти

Субота, 10 серпня 2013, 07:57

Позафракційний депутат Олесь Доній вважає, що лідер партії УДАР був би оптимальним кандидатом у президенти від опозиції зараз.

Про це він сказав у інтерв’ю на "5 каналі", показаному у п’ятницю ввечері.

За словами Донія, чинна влада планує подовжити свої повноваження "до безмежжя": "Вони не хочуть правити лише 5 років, вони планують, як мінімум, два терміни нинішнього президента, а потім, можливо, два терміни ще для його сина".

Він переконаний, що це буде згубно для України.

"Не секрет, що я симпатизую не просто Кличку та його команді, а вважаю, що у нього з кандидатів на президентську посаду від опозиції найбільше електоральне поле", - зазначив Доній.

"Тобто тут йдеться не про персональну симпатію, а про суто політтехнологічний розрахунок. Адже у нас змагання на президентських кампаніях значною мірою відбуваються між україномовними і російськомовними полями", - пояснив він як колишній політолог.

"В даному випадку у Кличка значно більший простір залучати додаткових союзників, аніж у когось іншого", - заявив депутат.

На запитання, чи навіть у Юлії Тимошенко менше, Доній відповів: "Соціологія вся показує, що у Юлії Тимошенко, на жаль, дещо і негативний рейтинг".

"Тому, хоч Юлія Тимошенко і є єдиним кандидатом від фракції "Батьківщина", але спільним кандидатом від всієї опозиції, мені здається, що оптимальним було б визначити Кличка – і це був би найбільш переможний варіант для президентської кампанії. Принаймні зараз соціологія свідчить про це", - сказав він.

Запитання, чи не є УДАР і Кличко альтернативою, яку готує "група Льовочкіна – Фірташа", Доній переадресував Кличку, але наголосив, що фракція УДАР доводить свою опозиційність.

За словами Донія, в УДАРу є можливість залучити не лише україномовний електорат, на який орієнтується решта опозиції, а й російськомовний, "який іноді вагається, якому втовкмачили, що все українське – погане, тож Кличко для них не є небезпека", та й за нього "великого переділу, якого боїться середній клас, не буде".

Доній дав зрозуміти, що поки не планує увійти до фракції УДАР, але не виключив такого кроку.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування