Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Свобода" нагадає Генпрокуратурі про округ Пилипишина-Левченка

Субота, 10 серпня 2013, 12:29

У понеділок о 13:00 київська міськорганізація ВО "Свобода" проведе пікетування Генпрокуратури з вимогою завершити розслідування справи щодо фальсифікацій в окрузі №223.

Прес-служба партії нагадує, що 12 серпня виповниться 9 місяців з того часу, як 12 листопада 2012 року прокуратура міста Києва порушила кримінальну справу за фактами фальсифікації результатів виборів на 223-му виборчому окрузі.  

"Ще в грудні заступник прокурора міста Києва Сергій Софіїв запевнив, що розслідування триватиме "кілька місяців", - зазначив єдиний кандидат від опозиції у 223-му окрузі свободівець Юрій Левченко.

Разом з тим, прокуратура досі не передала справу до суду.

Прес-служба також повідомляє з посиланням на киян, що екс-голова 223-ї ОВК Юрій Литвишко, який виконував вказівки Пилипишина щодо фальсифікації виборів, вільно розгулює вулицями столиці.

Як відомо, ЦВК визнала неможливим встановлення достовірних результатів голосування в 223 окрузі, а Верховна Рада рекомендувала ЦВК призначити на ньому повторні вибори.

Левченко заявляв, що, згідно з первинними протоколами ДВК, він випереджав Пилипишина більш ніж на 900 голосів.

Однак під час перерахунку голосів виявилося, що бюлетені за Левченка були зіпсовані, визнані недійсними, і таким чином Пилипишин випередив суперника. На сайті ЦВК саме Пилипишин був оголошений переможцем.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: