На засіданні Київради 19 серпня чекають провокацій

Понеділок, 12 серпня 2013, 15:05

Депутати Київської міської ради упевнені, що 19 серпня, коли Київрада збереться на пленарне засідання, будуть провокації.

Про це заявив член постійної комісії Київради з питань правопорядку регламенту депутатської етики Олексій Самохін на прес-конференції, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Те, що будуть провокації – вони будуть. У Верховній Раді – канікули, а в Київраді є сьогодні чудовий майданчик для піару у відпускний період. Те, що будуть провокації, – це на 100%, на жаль", - заявив він.

З таким прогнозом згоден і депутат Київради, член постійної комісії Київради з питань місцевого самоврядування Віктор Гринюк.

Він також зазначив, що провокації, за великим рахунком, ніхто в Київраді не боїться.

"Було б непогано, щоб цього разу депутати Верховної Ради та їхні помічники, які прийдуть у залу, щоб вони усвідомлювали, що на кону – серйозні речі: добудування Поштової площі, метро на Теремки й доплата бюджетникам", - зазначив Гринюк.

Він також повідомив, що депутати Київради збираються знову звернутися до Верховної Ради з проханням призначити вибори в Київраду.

"Звернення уже готове. Відсотків 60 депутатів його підписали", - сказав він.

Гринюк наголосив, що ті, хто не підписав дане звернення, підпишуть його 19 серпня, коли депутати зберуться на сесію Київради.

За його словами, це вже буде третє звернення до Верховної Ради з даного приводу, оскільки на два попередні парламент не відповів.

Гринюк виступає за те, щоб Верховна Рада у вересні, у перший тиждень своєї роботи, призначила вибори в Київраду для того, щоб вони пройшли до кінця нинішнього року.

"Під кінець року вибори в Києві можна було б провести. І це значною мірою вирішило б ситуацію, яка з цими виборами втрапилася", - наголосив він.

На думку Гринюка, парламент не призначає вибори до Київради, бо "дуже зручно використовувати ситуацію для досягнення своїх короткочасних практичних цілей".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування