Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українця, який міг учинити аварію автобуса у Франції, визнали хворим

Вівторок, 13 серпня 2013, 13:58

Громадянина України, з вини якого, ймовірно, сталася смертельна аварія автобуса на півдні Франції, визнали психічно хворим.

У чоловіка діагностували параноїдальне марення, повідомляє ТСН з посиланням на агентство "Франс Прес".

Як засвідчила психіатрична експертиза, проведена французькою владою, українець не зможе відповідати за наслідки ДТП зі смертельними наслідками у суді через психічну хворобу.

У прес-службі Міністерства закордонних справ України уточнили, що українцеві призначена додаткова психіатрична експертиза.

"За інформацією консульства в Марселі, на сьогоднішній день мова йде про необхідність проведення додаткової експертизи громадянина, який затриманий у зв'язку з автокатастрофою у Франції. Необхідність проведення додаткової експертизи обґрунтована потребою визначення ступеня хвороби і можливості кримінального переслідування і засудження громадянина", - цитує МЗС "Інтерфакс-Україна".

Разом з тим у зовнішньополітичному відомстві відзначили, що консул України в Марселі встановив контакт з прокуратурою міста Нарбонна (Narbonne, Франція).

"На сьогоднішній день вирішується питання відвідування консулом затриманого українця з метою надання йому консульсько-правової допомоги та перевірки умов його утримання", - повідомили в МЗС.

Як відомо, аварія сталася в ніч на неділю в департаменті Од на півдні Франції. В результаті неї загинули 2 людини і 30 були госпіталізовані.

Раніше повідомлялося, що аварію міг спровокувати українець.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування