Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Керівник КВУ – за те, щоб людей із судимістю пускати в парламент

Вівторок, 13 серпня 2013, 16:48

Голова правління Комітету виборців Олександр Черненко виступає за дозвіл громадянам, у яких є судимість, балотуватися до Верховної Ради за відсутності заборони суду на це.

Про це він сказав на круглому столі, присвяченому обговоренню зауважень і рекомендацій Єврокомісії "За демократію через право" ("Венеціанська комісія") і Організації з безпеки і співробітництва в Європі із приводу внесення змін до Конституції.

"Пряма і різка заборона незалежно від тяжкості злочину брати участь у виборах сьогодні не є для України і для будь-якої демократичної держави актуальною", - сказав Черненко, повідомляють "Українські новини".

"Треба її зняти і залишити можливість брати участь у виборах тільки тим людям, які вчинили злочини, але така заборона має передбачатися за рішенням суду", - додав він.

Представник КВУ зазначив, що зараз в окремих судових вироках може виноситися заборона обіймати ті чи інші посади на певний строк в органах виконавчої влади.

На думку Черненка, таку ж заборону варто поширити і на право висуватися кандидатом на парламентських виборах.

Відповідно до статті 76 Конституції, не може бути обраний до парламенту громадянин, який має судимість за скоєння увмисного злочину, якщо ця судимість не погашена і не знята у встановленому законом порядку.

Як повідомлялося, заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера виступає за те, щоб громадяни, які мали судимість за злочини і понесли за нього покарання, мали можливість балотуватися на виборах Ради.

Міністерство юстиції очікує найближчим часом надання "Венеціанською комісією" виводу до доопрацьованого законопроекту про вдосконалення законодавства з виборів до Верховної Ради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...