Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Учасники Врадіївської ходи обіцяють восени багатотисячні мітинги

Вівторок, 13 серпня 2013, 18:27

Учасники Врадіївської ходи мають намір у жовтні провести всеукраїнську ходу "Від Врадіївки до країни любові" за відставку президента і зміну системи державної влади в Україні.

"Хода розпочнеться 2 жовтня, в день 23-річчя Революції на граніті, о 10:00 одночасно по всій Україні", - заявив один з ініціаторів Врадіївської ходи Василь Любарець на прес-конференції у вівторок у Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, учасники ходи прийдуть до Києва на Майдан Незалежності 10 жовтня. "У цей день хода переходить у безстрокові "майдани" в містах і селах України", - заявив Любарець.

Учасники ходи очікують, що в ній візьмуть участь понад 500 тисяч людей.

"Ми розраховуємо, як мінімум, по всій Україні 500 тисяч, а в Києві - мінімум 100 тисяч", - зазначив Любарець, додавши, що кількість тих, хто якимось чином буде причетний до ходи, наприклад, буде допомагати її учасникам, становитиме мільйон осіб.

Як відомо, наприкінці червня було побито та зґвалтовано 29-річну мешканку смт. Врадіївка Миколаївської області Ірину Крашкову. У скоєнні злочину підозрюють трьох осіб, двоє з яких є місцевими правоохоронцями.

Місцеві жителі заявили, що цей випадок - не перший у районі, проте раніше злочини замовчувалися, їх не розслідували належним чином. Врадіївчани влаштували бунт райвідділку міліції і кілька мітингів, у результаті яких міліція розпочала слідство проти своїх співробітників.

7 липня активісти з Врадіївки вирушили пішою ходою на Київ, вимагаючи відставки міністра внутрішніх справ. Вони встановили на майдані Незалежності два намети, однак учасників мітингу розігнав "Беркут", дев’ятьох учасників "Врадіївської ходи" затримали.

Ініціатор "Врадіївської ходи" Любарець був засуджений до 10 діб адміністративного арешту всупереч рішенню Окружного адмінсуду Києва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування