Президент Італії не збирається милувати Берлусконі

Середа, 14 серпня 2013, 09:19

Президент Італії Джорджо Наполітано заявив, що не збирається видавати указ про помилування колишнього прем'єра країни Сільвіо Берлусконі.

"Через остаточність ухваленого рішення (щодо Берлусконі), а також через неминучість його подальшого застосування, це рішення має набути законної сили", - говориться в заяві канцелярії італійського президента.

У заяві також сказано, що Наполітано не отримував офіційного прохання про помилування Берлусконі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується очікувань, які частина громадськості має щодо мене, то я не отримував жодних офіційних запитів (про помилування), на які я міг би дати якусь відповідь", - зазначається у документі.

При цьому італійський президент зазначив, що Берлусконі не повинен відбувати покарання у в'язниці.

Крім того, Наполітано висловив сподівання, що звинувачувальний вирок у відношенні Берлусконі не спровокує урядову кризу в Італії і не стане причиною нового витка кризи в країні.

1 серпня верховний касаційний суд Італії підтвердив звинувачувальні вироки судів першої та другої інстанцій у відношенні Берлусконі у "справі Mediaset".

Раніше політик був засуджений до 4 років позбавлення волі. Однак пізніше термін тюремного ув’язнення з урахуванням ухваленого у 2006 році закону про амністію був зменшений до 1 року.

Судове рішення також передбачає відсторонення Берлусконі від обіймання держпосад протягом 5 років. Верховний касаційний суд підтвердив цю заборону, однак ухвалив переглянути її тривалість.

Останнім часом у низці італійських ЗМІ циркулювали чутки про те, що президент країни Наполітано розглядає можливість помилування Берлусконі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News