Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чиновники, які запроторювали активістку до психлікарні, не дають коментарів

Середа, 14 серпня 2013, 12:17

Оскільки суди визнали безпідставність примусового психіатричного лікування запорізької активістки Раїси Радченко, то всі причетні до цього мають бути покарані.

Таку думку висловив колишній прокурор Запорізької області Олександр Шацький у коментарі "Радіо Свобода".

Як саме, має визначити закон та суди, заявляє експерт.

Раїсі Радченко варто також порушити питання компенсації фізичних та моральних збитків, вважає Шацький.

"Тепер у Радченко розв’язані руки висувати позови до всіх структур: до управління внутрішніх справ області, до суду, до психіатричної лікарні. Якби щодо мене так вчинили, я вимагав би мільйон", - сказав він.

Тим часом у прокуратурі Запорізької області та управлінні міліції не повідомляють, як діятимуть далі стосовно цієї громадської активістки. Правоохоронці очікують, коли рішення суду надійде до їхніх установ.
 
В обласній психіатричній лікарні від коментарів також утримуються – мовляв, керівники цього закладу або у відпустці, або відсутні. Під час чергової спроби кореспондента поcпілкуватися з головним лікарем клініки у приймальні стали запевняти, що зараз це неможливо. 

Раїса Радченко досі сидить вдома і каже, що побоюється провокацій проти неї. Зв’язок із зовнішнім світом громадська активістка здійснює за допомогою своєї доньки Дарини.

Далі Раїса Радченко збирається діяти у судах.
 
Зокрема, запорізька активістка вимагає незалежний медогляд, який мають зробити лікарі не із Запорізької області.

Крім того, Радченко готує документи на порушення перевірки лікарні, з якої її нещодавно відпустили. Там, на її думку, організували не лікувальний заклад, а каральний підрозділ влади.
 
"Ми будемо вимагати ці документи та порушувати карну справу. Ми на цьому не зупинимось. Це жахливо, тому що повернули 37-й рік. Людей доводили до божевілля у психіатрії та їх просто знищували", - обурюється активістка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування