Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналісти "Експресу" дали міністру доходів 2 доби на виправлення

Середа, 14 серпня 2013, 13:45

Журналісти львівської газети "Експрес" вимагають від міністра доходів і зборів до 12:00 п’ятниці припинити дії, які блокують чи обмежують діяльність підприємств, які видають газету.

Відповідний ультиматум Олександру Клименку вони висунули у Львові під час акції протесту на площі перед будівлею регіонального управління Міністерства доходів, повідомляє "Експрес".

Там о 12:00 "декілька десятків журналістів вишикувались у шеренгу, поклавши руки на плечі один одному", а перед собою вони поклали "банер розміром 3х6 метра із перекресленим зображенням міністра міністерства доходів та зборів Клименка". На банері -- два надписи: "Податківці порушують закон. Стоп чупакабрам!".

Представник редакції у мегафон зачитав "Ультиматум":

"Вимагаємо упродовж 48 годин, починаючи з 12:00 14 серпня беззастережно припинити будь-які незаконні дії, які блокують чи обмежують діяльність шести підприємств, що здійснюють випуск у світ газети "Експрес", десятків інших популярних газет та журналів України, притягти до відповідальності посадових осіб, що причетні до організації тиску на газету "Експрес" та назвати публічно їхні прізвища".

Після завершення вказаного часу журналісти залишають за собою право вдатися до дій, передбачених Загальною Декларацією прав людини та п.4 ст. 55 Конституції України: "Кожен має право будь-якими не забороненими законом засобами захищати свої права і  свободи від порушень і протиправних посягань".

"Відповідальність за здоров’я та життя учасників акції з моменту завершення терміну дії цього ультиматуму покладаємо на міністра Кабінету міністрів Клименка та його безпосереднього керівника, прем’єр-міністра Азарова", - заявили журналісти

Делегація журналістів передала текст Ультиматуму представникам міністерства..

Крім того, журналісти надали документи на доказ своїх обвинувачень і спростування заяви Міндоходів про те, що жодних офіційних скарг від підприємств, "які вдруге за останні три місяці безпричинно та безпідставно заблоковані податківцями" у Міндоходів не надходило.

"Зазначене твердження (Міндоходів) не відповідає дійсності. Зокрема, керівництвом зазначених підприємств відразу у день виникнення проблеми скеровано письмові скарги на дії працівників міністерства. Вони належним чином зареєстровані підрозділами Міністерства, про що свідчать печатки цього відомства на скаргах", - заявляє "Експрес".

 
 

Також неправдиве твердження про відсутність перешкод для реєстрації документів – "це підтверджується документальними квитанціями з серверу Міністерства", пише газета. 

 

Також керівництво заблокованих підприємств зареєструвало на гарячій лінії міністерства "Пульс податкової" того ж дня, 12 серпня, звернення:

Експрес Груп                    номер звернення       ВЕ5942 від 12.08.2013р.

Фонд Свобода слова       номер звернення       ВЕ5944 від 12.08.2013р.

Експрес Медіа Друк         номер звернення       КО5947 від 12.08.2013р.

Експрес Медіа Поліграф  номер звернення       ВЕ5946 від 12.08.2013р.

Експрес Медіа Принт        номер звернення      КО5943 від 12.08.2013р.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: