Близько тисячі вагонів скупчилося біля російського кордону

Четвер, 15 серпня 2013, 14:37

Незвичайне скупчення вагонів спостерігається останнім часом на підходах до російсько-українського кордону.

Про це в четвер повідомляють РИА Новости з посиланням на представника Російської залізниці.

"Зараз є скупчення вагонів на підходах до кордону з боку Росії. Близько 500 вагонів на станції Брянськ-Льговський і ще близько 450 вагонів на підходах до неї", - повідомив представник РЖД.

Вантажовласники в сформованій ситуації для прискорення доставки можуть не розмитнювати вантаж безпосередньо на кордоні, а присвоїти йому статус митного транзиту і розмитнити вже за місцем прибуття.

Адміністрація державної прикордонної служби України поки не зафіксувала скупчення вантажів на пунктах пропуску на кордоні з Росією, повідомили у четвер у прес-службі прикордонної служби.

У міністерстві доходів і соборів України також сказали, що "ніяких проблем з товарами немає", пообіцявши пізніше надати більш докладний коментар.

У свою чергу в "Укрзалізниці" заявили, що всі потяги в напрямку Російської Федерації відправляються згідно з графіком, і яких-небудь проблем на території України поки що немає.

"Затримки відбуваються на території Росії (станція Брянськ) у зв'язку з посиленими перевірками. Однак ефективна організація руху потягів, перешкоджання утворенню заторів у зв'язку з збільшенням часу митного огляду та виходу з графіка руху - поза зоною компетенції "Укрзалізниці", - цитує представника монополіста "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, у середу Федерація роботодавців України заявила, що проблеми в українських експортерів на російській митниці почалися наприкінці липня, а з 14 серпня Росія заблокувала український експорт.

Голова комітету Держдуми у справах СНД Леонід Слуцький заявив, що труднощі з проходженням українськими товарами російської митниці де в чому викликані просто бюрократією, оскільки Україна не є членом Митного союзу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування