Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У розпал торговельної війни з Росією, МЗС оцінив африканський ринок

Четвер, 15 серпня 2013, 13:11

У МЗС бачать позитивні перспективи активізації торгово-економічного співробітництва із країнами африканського регіону.

Про це повідомив спеціальний представник України з питань Близького Сходу й Африки МЗС України Геннадій Латій у четвер у Києві, передає Інтерфакс-Україна.

"У нас дуже гарні перспективи для того, щоб активізувати, у першу чергу, наше торгово-економічне співробітництво із країнами Африки", - сказав Латій.

Він зазначив, що згідно із статистикою обсяги торгово-економічного співробітництва з африканськими країнами мають позитивні показники.

"Тому ми позитивно дивимося на перспективи активізації торгово-економічного співробітництва із цими країнами. Ми будемо обмінюватися політичними контактами, і підтримувати наші компанії, які виходять на ринки африканських країн у всіх сферах", - підкреслив дипломат.

Як відомо, у середу Федерація роботодавців України заявила, що проблеми в українських експортерів на російській митниці почалися наприкінці  липня, а з 14 серпня Росія заблокувала український експорт.

Голова комітету Держдуми у справах СНД Леонід Слуцький заявив, що складнощі із проходженням українськими товарами російської митниці багато в чому викликані апросто бюрократією, оскільки Україна не є членом Митного союзу.

Україна може втратити понад 30 млн. доларів через зупинку експорту овочів і фруктів у Росію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування