Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Свобода" побачила позитив у "торговій війні" із Росією

Четвер, 15 серпня 2013, 14:17

Заборона Росією імпорту українських товарів підштовхне українську економіку до модернізації виробництва і пошуку нових ринків.

Таку думку озвучив депутат від "Свободи" Олександр Мирний, коментуючи проблеми імпорту українських товарів у Росію.

"По-перше, Росія показує своє справжнє ставлення до нас. По-друге, власники заводів і підприємств, де обладнання вже давно вичерпало свій ресурс, у тому числі і моральний, будуть змушені розвернутися у бік більш сучасних технологій", - зазначив він.

"Все те, що зараз відбувається, підштовхує підприємців до пошуку нових ринків, а також до впровадження нових технологій. Так що все, що не робиться, все робиться на краще", - вважає Мирний.

Депутат підкреслив, що Україна повинна вирішувати цю проблему, залучаючи міжнародні структури.

"Я вважаю, що уряд України зобов'язаний звернутися до Світової організації для вирішення проблеми з припиненням товаропотоку до Росії", - сказав він.

"Крім Світової організації я не бачу інших механізмів, які могли б нас захистити", - підкреслив Мирний.

Як відомо, у середу Федерація роботодавців України заявила, що проблеми в українських експортерів на російській митниці почалися наприкінці липня, а з 14 серпня Росія заблокувала український експорт.

Голова комітету Держдуми у справах СНД Леонід Слуцький заявив, що труднощі з проходженням українськими товарами російської митниці де в чому викликані просто бюрократією, оскільки Україна не є членом Митного союзу.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування