Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Укрзалізниця": повного перекриття руху на кордоні з Росією немає

Четвер, 15 серпня 2013, 17:36

Південно-Західна залізниця спростовує інформацію про затримку українських вантажних вагонів і повному перекритті руху на кордоні з Росією.

Про це йдеться в повідомленні залізниці, передають "Українські новини".

Згідно з ним, станом на 15:30 15 серпня рух поїздів на прикордонному переході "Хутір-Михайлівський - Зернове - Суземка" відбувається в штатному режимі, а їх обробка здійснюється у відповідності з умовами технічної номенклатури.

Також відповідно до графіка здійснюється рух на ділянці "Київ - Хутір-Михайлівський - Брянськ".

Згідно з повідомленням, питання проходження митного контролю і часу його здійснення приймаючою стороною на станції "Брянськ" (Росія), а також організація руху поїздів з боку Росії перебуває поза компетенцією ПЗЗ.

У свою чергу в ВАТ "Російські залізниці" (РЖД) заявили, що введення обмежень на відправлення вагонів з РФ у напрямку України поки не потрібно.

"Ситуація зі скупченням вагонів на підходах до прикордонного переходу Росії з Україною знаходиться під контролем. На даний момент РЖД не планують звернень до Ради з залізничного транспорту СНД з проханням обмежувати вантаження в цьому напрямку", - цитує співрозмовника РЖД "Інтерфакс-Україна".

Через збільшення обсягу оглядових і митних операцій з рухомим складом, що слідує до РФ, пропускна здатність прикордонного пункту знизилася, що викликає скупчення вантажних поїздів і в напрямку України.

Зараз на прикордонній станції Брянськ-Льговський знаходиться близько 500 вагонів, решта - зупиняються на підходах.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...