Адвокат: Уряд хоче знайти чарівника на посаду представника у Євросуді

Четвер, 15 серпня 2013, 18:45

Адвокат Валентина Теличенко припускає, що уповноважений України у справах Євросуду пішов у відставку, бо міг "витворювати аргументи на захист дій уряду України у справах, де жодного виправдання урядові немає".

Таку думку у коментарі висловила адвокат Валентина Теличенко, пише "Тиждень".

Коментуючи відставку уповноваженого України у справах Євросуду, Теличенко зазначила, що дуже складно бути адвокатом українського уряду в ЄСПЛ, "адже довести, що порушення прав людини не було там, де це порушення мало місце, і було воно дуже грубим, часом – просто брутальним, – завдання для чарівника".

"Саме на чарівника, напевно, розраховує наша держава, коли вперто ігнорує обов’язок виконувати рішення ЄСПЛ, коли не робить висновків з пілотних справ проти України, - сподівається, що чарівник затьмарить розум суддям ЄСПЛ і зробить невидимою ганебну поведінку держави", - вважає адвокат.

"Замість того, щоб використати знання уповноваженого України в Європейському Суді для покращення ситуації, наша держава їх використовує лише як фіговий листок", - сказала Теличенко.

Вона повідомила, що не знає достеменно мотивів відставки, але припускає, що пан Кульчицький "не чувся на силі витворювати аргументи на захист дій уряду України у справах, де жодного виправдання урядові немає".

"Я переконана, що і Валерія Лутковська, і Назар Кульчицький могли б сформулювати чимало рекомендацій, як уникнути багатьох порушень європейських стандартів у сфері прав людини. Але проблема в тому, що держава не готова дослухатися та втілювати ці рекомендації", - наголосила Теличенко.

Вона відзначила, що свого часу в кількох адміністративних справах проти Кабінету Міністрів їй вдалося витребувати з Кабміну доповідні пані Лутковської.

"Вони були абсолютно слушними – дуже вчасні попередження, але Кабмін їх вирішив ігнорувати, бо, мовляв, коштів не вистачає", - зазначила Теличенко, наголосивши, що зараз ця "економія" коштує Україні багатьох мільйонів євро.

Як відомо, урядовий уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Назар Кульчицький йде у відставку найближчим часом.

За словами міністра юстиції Оленм Лукаш, Кульчицький покидає пост "з особистих причин".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News