Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Присяжнюк - після переговорів з Росією: Було знайдено порозуміння

П'ятниця, 16 серпня 2013, 12:42

Україна розраховує, що рішення по відновленню постачань кондитерської продукції Roshen буде прийнято найближчим часом.

Заявив журналістам міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк, пишуть РИА "Новости".

"Сьогодні ми провели переговори і підписали протокол, який передбачає створення російсько-української комісії, робочої групи, яка буде системно два рази на рік - один раз в Російській Федерації, другий раз в Україні проводити засідання", - сказав він.

За його словами, сама робоча група буде протягом року працювати, щоб "якось гармонізувати стандарти, вимоги з якості".

"В цілому ми переговорами задоволені. Було знайдено порозуміння, і я переконаний в тому, що найближчим часом всі ті дії, які ми намітили, будуть здійснені і буде прийнято рішення по кондитерської продукції", - сказав він.

Як відомо, раніше Голова Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив, що українська кондитерська продукція корпорації Roshen зможе повернутися на ринок РФ після інспекції заводів і проходження процедури допуску.

У середу Федерація роботодавців України заявила, що проблеми в українських експортерів на російській митниці почалися наприкінці липня, а з 14 серпня Росія заблокувала український експорт.

Голова комітету Держдуми у справах СНД Леонід Слуцький заявив, що труднощі з проходженням українськими товарами російської митниці де в чому викликані просто бюрократією, оскільки Україна не є членом Митного союзу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...