Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Експерт: Україна не зможе владнати конфлікт з Росією без СОТ і МВФ

Субота, 17 серпня 2013, 13:20

Україна не зможе розв'язати торговельний конфлікт з Росією без втручання міжнародного співтовариства, зокрема, СОТ і МВФ.

Про це заявив директор економічних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин під час круглого столу "Економіка незалежності. Досягнення і втрачені шанси", передає УНІАН.

"Зараз, якщо Україна не звернеться до Світової організації торгівлі і до Міжнародного валютного фонду, я думаю, питання торговельних ускладнень з Росією не буде вирішене так, щоб хоч трохи врахувати інтереси України", - сказав експерт.

За словами Юрчишина, Україна мала давно звернутися по допомогу до міжнародного співтовариства для розв'язання торговельних конфліктів з Російською Федерацією.

"Торгові війни. Чому Україна жодного разу не звернулася до СОТ щодо проблем України – Росії? Хоча це не вперше. Завжди у цьому контексті я згадую 2006 рік, коли розпочалися широкомасштабні молочні війни... Напевно, потрібно спрямувати зусилля не на локальні домовленості між представниками влади, а на формування інститутів і звернення на основі цих інститутів до міжнародного співтовариства", - наголосив експерт.

Як повідомлялося, Федерація роботодавців України повідомила, що митниця РФ із 14 серпня зупинила весь український імпорт до своєї країни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: